Povestea Senia

Totul a inceput intr-o zi de primavara in anul 2009, cand pamantul se imbraca in verde, florile zambeau, pasarile ne incantau si speranta unui nou inceput ne incoltea in suflet. Acest vis s-a nascut dupa fabricarea  primei bucati de sapun natural, care nu arata cel mai grozav, dar entuziasmul ca e realizat de propriile noastre maini ne-a provocat sa continuam sa descoperim aceasta indeletnicire cu aura veche, poate uitata de unii, dar atat de pretuita de noi.

                                                                 

Au urmat zile, saptamani si chiar ani de studiu, experimente si testari, timp in care am descoperit lumea minunata a esentelor, aromelor si miresmelor naturale. Pe langa fabricarea sapunului natural, am invatat principii de viata care dorim sa ne ghideze de acum incolo. Am invatat din greseli, dar in acelasi timp am invatat sa zambim, sa mergem inainte cu entuziasm, sa dam tot ce e mai bun din natura noastra umana.

In urma eforturilor noastre, s-a nascut Senia, nume care provine din cuvantul de origine araba “Zenia” si care inseamna floare, sapunul floare sau sapunul cu miros de floare, sapunul cu mireasma naturii. Acest nume nu este unul intamplator, este un nume care simbolizeaza esenta sapunului natural fabricat manual.

                                                                  

Floarea simbolizeaza naturaletea, gingasia, frumusetea, puritatea, toate aceste elemente sunt in rezonanta cu ingredientele sapunurilor Senia, care contin particule din natura: uleiuri vegetale, flori si frunze de plante, infuzii, sucuri naturale de fructe si legume, iar nu in ultimul rand nepretuitele uleiuri esentiale pure, care vin sa confere proprietati aromaterapeutice.

Odata ce conceptul Senia Soap a fost foarte clar conturat in mintea si sufletul nostru, am stiut ca e momentul sa-l impartasim cu cei care doresc sa adopte un stil de viata mai aproape de natura. Pentru a putea sa te bucuri de aceste produse, a trebuit sa urmam legislatia in vigoare privind cosmeticele si sa realizam un atelier de productie.

Pe langa aceasta, am trimis fiecare sapun intr-un laborator acreditat pentru cosmetice, unde produsele au fost testate. Ulterior am notificat produsele pe Portalul Comisiei Europene, portal pe care fiecare producator de cosmetice eruropean trebuie sa faca cunoscute produsele care le scoate pe piata. 

                                                         

Sapunurile naturale au fost un prim pas, dupa care provocarea de a crea alte cosmetice naturale a fost tot mai mare, in foarte scurt timp am pus in practica ideile noastre si am creat: unturi de corp si balsame de buze, exfoliante de corp si saruri de baie iar lista este in curs de dezvoltare.

Credem cu adevarat ca la baza realizarii sapunurilor naturale precum si a altor cosmetice naturale stau cele mai bune ingrediente, metode traditionale, consecventa si foarte multa pasiune.

 

Cu mult drag,

Alin & Alina

fondatori Senia Soap